Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα λουλούδια καλέντουλας
- 1 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένη νεπέτα
- 2 φλιτζάνια μίγματος ελαιολάδου & ελαίου καρύδας
- 1/4 φλιτζανιού φυσικό κερί μέλισσας
- Αιθέριο έλαιο λεβάντας & λεμόνι (10 σταγόνες από το καθένα)
- Κατσαρόλα και μπολ για μπεν μαρί
- Τουλπάνι ή διηθητικό χαρτί
- 4-5 Γυάλινα βαζάκια με καπάκι
- Κανάτα- μεζούρα για υγρά

Εκτέλεση:
- Μέσα στο δοχείο του μπεν μαρί ρίξτε τα βότανα (δεντρολίβανο, καλέντουλα, νεπέτα) και το μίγμα ελαιολάδου- ελαίου καρύδας.
- Βάλτε το σκεύος πάνω από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει (προσοχή ο πυθμένας του σκέυους δεν πρέπει να ακουμπά στο βραστό νερό). Ζεστάνετε αργά το μίγμα για περίπου 30 λεπτά.
- Φιλτράρετε το μίγμα ελαίων και βοτάνων με ένα τουλπάνι και κρατήστε τα αρωματισμένα έλαια μέσα σε μια γυάλινη κανατούλα.
- Βάλτε τα ξανά σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα και το κερί μέλισσας. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κερί.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν στο μίγμα και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα στα γυάλινα βαζάκια.
- Κλείστε τα καπάκια και αφήστε το μίγμα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου