ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ (2)ΜΟΝΑΔΕΣ




500 γρ. φιλέτο ή μπούτι κοτόπουλο (ότι προτιμάτε)
•   300 γρ. σπανάκι (μπορεί και κατεψυγμένο)
•   1 κ. σούπας πάστα ντομάτας
•   1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
•   1 καρότο σε φέτες
•   1 πιπερίά φλωρίνης ψιλοκομένη
•   αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
•   λάδι
Οδηγίες
1.   Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο να πάρουν χρώμα.
2.   Προσθέτουμε το καρότο, την ψιλοκομένη πιπεριά και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
3.   Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και αρκετό νερό για να βράσει το σπανάκι και και μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
4.   Συμπληρώνουμε αν θέλουμε λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
5.   Το μοσχοκάρυδο ταιριάζει στο σπανάκι μπορεί όμως και να λείπει.
6.   Βράζουμε μέχρι να "πιεί" όλο το ζουμάκι και σερβίρουμε ζεστό.
Οι ποσότητες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το αν μας αρέσει να έχει περισσότερο ή λιγότερο σπανάκι.
Με εγκριση από την eleknw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου