ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ -ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Σαλάτα με ρόκα, αβοκάντο και πορτοκάλι
υλικά
1 ματσάκι ρόκα (2 φλ.τσ. κομμένη)
1 ώριμο αβοκάντο*
1 καρδιά μαρουλιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια (μόνο το λευκό)
2 πορτοκάλια
1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
2 κ.σ. ρόδι (προαιρετικά)
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή
Στύβουμε το ένα πορτοκάλι και σουρώνουμε το χυμό του. Τον χτυπάμε σε μπολ μαζί με το ξύδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε το άλλο πορτοκάλι βαθειά, αφαιρώντας και τη λευκή μεμβράνη. Κόβουμε τη σάρκα σε παχειές οριζόντιες φέτες και αυτές σε μικρότερους κύβους ή φετάκια. Πλένουμε τη ρόκα και αφαιρούμε τυχόν σκληρά κοτσάνια. Την κόβουμε χοντρά. Πλένουμε την καρδιά του μαρουλιού και την κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε πλατειά σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε, με το σουσάμι και το ντρέσινγκ. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και αν θέλουμε ρόδι και σερβίρουμε.

* το αβοκάντο πωλείται άγουρο και χρειάζεται 3-4 μέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσει, οπότε προβλέπουμε να το αγοράσουμε εγκαίρως. Το ώριμο αβοκάντο είναι μαλακό όταν το πιέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου